Verboden liefde

verboden-liefdeDe verboden liefde is van nature aanwezig. Wie kent het niet, verliefd worden op iemand wat eigenlijk niet kan. Tenminste veel mensen vinden het niet kunnen, maar jij word verliefd en ziet dat toch anders. De verboden liefde is eigenlijk niets anders dan verliefd worden op iemand waar je directe omgeving geen goedkeuring voor geeft. Denk hierbij aan het verliefd worden op iemand die 20 jaar ouder is, maar ook uit de kast komen is in veel omgevingen nog taboe. In dit artikel lees je meer over de verboden liefde en hoe je hier mee om zou kunnen gaan. Ben je juist op zoek naar verboden liefde dan ben je hier ook op de juiste plek. Wij werken namelijk samen met vele datingwebsites waarbij je je liefde kunt vinden.

Waarom verboden liefde?

Het zit volgens sommigen van nature in de mens. Meer willen hebben dan je op dit moment hebt. Een verboden liefde of een onmogelijke liefde is zoiets, maar ook vreemdgaan is een dingetje. Zeker als je opgroeit in een milieu waarbij normen en waarden hoog in het vaandel staan, zal je vaker te horen krijgen wat niet mag. Denk hierbij aan een relatie met een oudere man/vrouw, maar is dit nu eigenlijk fout? Liefde gebeurd namelijk gewoon en dus ook de zgn. verboden liefde. Dit herken je aan de volgende symptomen:

  • Terugkerende dromen
  • Fantasie├źn
  • Dagdromen
  • Veel afgeleid zijn
  • Het missen van….

Natuurlijk is niet elke liefde haalbaar maar dat betekend niet altijd dat je het daarbij moet laten. Liefde is toch liefde zo ook verboden liefde. Zeker als je van tevoren weet dat je directe omgeving hier afkeurend op gaat reageren is het zaak om de omgeving hier voorzichtig op voor te bereiden. Het kan namelijk zijn dat je verboden liefde helemaal niet zo verboden blijkt te zijn. Bij Homo’s en Lesbiennes was het 20 jaar geleden ook een ramp om uit de kast te komen. Nog steeds hebben deze het niet makkelijk in de maatschappij, maar het taboe is grotendeels doorbroken en daar hebben veel mensen voor gevochten. Zeker als je je omgeving rustig laat wennen aan je keuzes voordat je ermee te koop loopt is de kans groot dat je verboden liefde toch geaccepteerd word.

Vreemdgaan is verboden?

Het taboe op vreemdgaan is nog steeds aanwezig. Dat zit hem in het woord vreemdgaan, want je gaat vreemd van je partner waardoor dit toch als verboden liefde word gezien. Wat nu als je verliefd word op iemand die al getrouwd is dan? Een onmogelijke liefde is vaak juist een liefde die extra spanning met zich meebrengt. Dit wakkert het vuurtje vaak harder aan, maar wat nu als deze getrouwde man/vrouw jou alleen als avontuurtje zit en je gevoelens niet beantwoord worden? De verboden liefde in vreemdgaan is er eentje die vaak het complex is. Als jij verliefd bent op iemand die getrouwd is dan kan je aan niets anders denken dan bij hem/haar zijn. De grote vraag is alleen of dit een haalbare kaart word. Voordat je deze verboden liefde aangaat is het dan ook raadzaam om hier heel voorzichtig mee om te gaan. Zeker als je echte gevoelens/liefde voelt voor deze persoon welke niet beantwoord worden en het voor deze persoon puur om de sex gaat.

Gevoelens en liefde

Het houden van en missen van zijn gevoelens die bij liefde thuis horen. Echte liefde denken veel mensen te hebben, maar het is een vreemde emotie. Voordat je echt verliefd word op iemand speelt er vaak al van alles vooraf. Bepaalde spanningen, aantrekkingskracht, humor en eventuele seksuele spanningen. Bij verboden liefde is de aantrekkingskracht vaak de belangrijkste bron. Je weet namelijk dat het eigenlijk niet kan, maar toch wil je het proberen. Emoties zijn een vreemd iets en een goed iets tegelijk. Niemand kan deze namelijk voor jou bepalen en dat maakt de liefde ook zo leuk en moeilijk tegelijk. Toch is de stap van liefde naar een relatie er wel eentje die je bewust moet nemen op basis van je hart en je gevoel.