Liefdesverdriet

liefdesverdrietBijna iedereen heeft wel eens te maken gehad met liefdesverdriet. Of je nu een jonge tiener bent waarbij de eerste relatie over is, of na een huwelijk van 10 jaar besluit uit elkaar te gaan. Liefdesverdriet is voor een ieder niet leuk. Als je last hebt van liefdesverdriet is het namelijk vaak ook dat de relatie wat jou betreft niet over had moeten zijn, maar de ander voelt het niet meer. Het besluit om uit elkaar te gaan is dan ook logisch, maar dat maakt het verdriet niet minder. Het gevoel en de emoties die loskomen bij liefdesverdriet zijn voor een ieder heel anders, maar het komt in de basis op hetzelfde neer. In ons artikel lees je de meest voorkomende zaken bij liefdesverdriet en hoe je hiermee om kunt gaan.

1. Laat alles even vallen

Veel mensen hebben een mening over het verwerken van liefdesverdriet en bedoelen het allemaal goed. Echter degene met liefdesverdriet ben jij, en dat heeft gewoon tijd nodig om alles op een rijtje te zetten. Een ding is belangrijk als je net liefdesverdriet hebt. Neem geen overhaaste beslissingen!! Het beste is vaak om even afstand te houden voordat je dingen gaat zeggen/ beslissingen gaat nemen op basis van je emoties. Liefdesverdriet is namelijk een hele sterke emotie waar veel mensen depressief van worden. Dit is heel normaal en dat heeft gewoon even tijd nodig om een plekje te geven. Neem die tijd!!

2. Kom onder de mensen

Na een paar dagen is het wel weer belangrijk om onder de mensen te komen. Je moet namelijk niet te lang op jezelf blijven om je liefdesverdriet te verwerken, het is namelijk belangrijk om dit samen met anderen te bespreken. Liefdesverdriet is niet fijn, maar hoe hard het ook klinkt je moet doorgaan. Als je in je liefdesverdriet blijft hangen word je alleen maar meer depressief terwijl er een hele wereld nog voor je ligt. Dit voelt nu nog niet zo, maar hoe meer je met andere mensen praat. Je vrienden, vriendinnen, familie of collega’s, hoe eerder je uit de put raakt. Dit betekend niet dat het ineens over is, maar dit betekend dat je tot rust kan komen en weer langzaam vooruit gaat denken i.p.v. achteruit.

3. Accepteer het

Een moeilijke volgende stap is het accepteren van de breuk. Om verder te gaan moet je namelijk eerst accepteren dat de liefde tussen beiden over is. Je hebt namelijk niet voor niets liefdesverdriet. Als er geen hoop meer is dat de ander, of juist jezelf verder wil met de relatie moet je accepteren dat het zo is. Langzaam je eigen leven weer gaan leiden en vrede krijgen met de situatie.

Hoe meer je accepteert dat de situatie zo is als hij is, hoe eerder je weer kan gaan genieten van andere momenten en weer vooruit kan gaan. Een nieuwe liefde is voor nu nog niet aan de orde, maar je kan ook gelukkig zijn met je vrienden en familie. Genieten van de kleine dingen in het leven hoe meer je het accepteert.

4. Kun je het niet accepteren en wil je jouw ex-partner terugwinnen?

Er zijn nu methodes om je ex-terug te winnen! kijk hier voor meer info.

Liefdesverdriet is een moment

Het moment dat je liefdesverdriet hebt lijkt het einde van de wereld voor sommigen. Dit is gelukkig niet zo. Voor de een zal het liefdesverdriet na een paar dagen ook al over zijn, terwijl een ander hier weken mee rondloopt. Het ligt aan behoorlijk veel factoren hoe erg de liefdesverdriet kan zijn. Vooral de manier waarop en of je de relatiebreuk ziet aankomen of juist niet zijn hier belangrijke factoren in. Het belangrijkste aan de liefde en ook het liefdesverdriet is toch wel dat je naar jezelf luistert. Niemand anders kan dit voor jou regelen, het gaat namelijk om jou gevoelens. Leer hiervan en ga verder met je leven, pas je leven desnoods aan als je erachter komt dat jezelf niet goed zat. Of leef verder zoals je altijd al hebt geleefd omdat de ander gewoon niet de juiste persoon voor jou was.